Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2008

Και μιας και είναι Χριστούγεννα ...

Και ναι τα καταφέραμε! Σαν σχολείο καταφέραμε να μαζέψουμε το ποσό των 614€ για το "Κάνε μια ευχή - Ελλάδας"!!!
Ήταν πολύ όμορφη κίνηση. Στολίσαμε και το μεγάλο δέντρο του σχολείου μας με τα αστέρια. Για πρώτη φορά δεν έδειχνε καρακιτσαριό! Αν μη τι άλλο κάποιοι θα ωφεληθούν από όλους εμάς.
Γενικά, η προσπάθεια είχε τρομερή απήχηση ειδικά σε ένα σχολείο τόσο μικρό σαν το δικό μου, δηλ. των 120 παιδιών. Μπράβο, παιδιά!

Αυτό όμως που μου έχει κάνει εντύπωση και μου θυμίζει πάντα να λέω ένα "δόξα σοι ο Θεός" είναι ο οργανισμός ΖΩΣΠ. Είναι αυτοί οι φοβεροί τύποι που, αν και βρίσκονται σε μεγάλο βαθμό αναπηρίας, ζωγραφίζουν με το πόδι ή το στόμα. Για δεύτερη χρονιά βρίσκω στο γραμματοκιβώτιό μου ένα φάκελο με τις κάρτες του συλλόγου και μια ταχυδρομική επιταγή για να συνεισφέρω το κατιτίς μου.
Μιλάμε τώρα για εκπληκτικές κάρτες, η μία καλύτερη από την άλλη. Και φέτος υπήρχε μέσα κι ένα εκπληκτικό ημερολόγιο με αντίγραφα πραγματικών δημιουργιών αυτών των ανθρώπων. Είναι πραγματικά αριστουργήματα. Υπέροχες ζωγραφιές, σε έντονα χρώματα και με διάχυτο το συναίσθημα αλλά και την αισιοδοξία που μας χρειάζεται τόσο πολύ.
Δεν ξέρω αλλά αξίζει η προσπάθειά τους. Ειδικά αν σκεφτούμε πως εμείς οι καθ' όλα υγιείς δεν μπορούμε ούτε μια ίσια γραμμή να τραβήξουμε!!!
Για δείτε τους ! Και να θυμάστε πως δεν χρειάζεται να "κλέψετε" τις κάρτες και να πετάξετε μισοσκισμένο το φάκελο. Ας πιείτε ετούτη τη βδομάδα 2 ποτά λιγότερα. Τόσο λίγο θα σας κοστίσει μια βοήθεια. Κάντε λοιπόν ένα ψυχικό, μια φιλοθέη έστω, μέρες που είναι.
Σκεφτείτε το! Γιατί μερικές φορές αξίζει να βοηθάμε! "Δεν είναι ελεημοσύνη", όπως λένε οι ίδιοι καλλιτέχνες αλλά "αυτοσυντήρηση με αξιοπρέπεια".
Βρίσκονται στην οδό Κ. Λουκάρεως 31, Αθήνα 114 75 αλλά και στο τηλ. 2106452947 Πρόκειται για το ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΔΙ ΕΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: